USA kindral: Venemaa viib Ukrainas ellu «terrorikampaaniat» (1)

Copy
USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley rääkis Pentagonis ajakirjanikega.
USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley rääkis Pentagonis ajakirjanikega. Foto: Susan Walsh / AP / Scanpix

Venemaa on otsustanud kasutada «terrorikampaaniat» Ukraina tsiviilelanikkonna vastu seetõttu, et on kukkunud läbi oma strateegiliste, operatiivsete ja taktikaliste eesmärkide saavutamises, mis olid seatud täiemahulise sissetungi alguses, ütles USA tippkindral kolmapäeval.

Samal ajal on ebatõenäoline, et Ukraina suudaks sõjaliselt Venemaad kõikjalt oma okupeeritud territooriumidelt välja tõrjuda, ütles USA staabiülemate ühendkomitee esimees kindral Mark Milley ajakirjanikele.

Venemaa «kehtestab terrorikampaaniat, maksimaalse kannatuste põhjustamise kampaaniat Ukraina tsiviilelanikkonnale selleks, et alistada Ukraina moraal», sõnas Milley.

Paljud hiljutistest rünnakutest – sealhulgas ka kümnete tiibrakettide teisipäevane salvo mitmel pool Ukrainas – on võtnud sihikule riigi energiataristu.

«Tsiviilelektrivõrgu tahtlik sihikule võtmine, ulatusliku kaasuva kahju tekitamine ning tarbetu kannatuste tekitamine tsiviilelanikkonnale on sõjakuritegu,» ütles Milley.

Moskva rünnakud tsiviiltaristule, mis Milley sõnul toovad tõenäoliselt endaga kaasa inimestele suuremad kannatused eeloleval talvel, on tekitatud seoses rea Venemaa ebaõnnestumistega endale seatud sõjaliste eesmärkide täitmisel Ukrainas.

«Ukrainlased on saavutanud pidevat edu edu järel. Ning venelased on ebaõnnestunud igal üksikul korral. Nad on kaotanud strateegiliselt, nad on kaotanud operatiivselt ja, ma kordan, nad kaotasid taktikaliselt,» ütles kindral.

Samal ajal ei pea Milley tõenäoliseks, et Ukrainal õnnestub sõjaliselt sundida Vene okupatsiooniväge oma piirest lähiajal välja sundida.

«Ukraina sõjalise võidu tõenäosus, defineeritult venelaste väljalöömisena kõikjalt Ukrainast... lähiajal, ei ole suur,» lausus Milley, märkides, et näeb võimalikku poliitilist lahendust, mis toob endaga kaasa Moskva väe taandumise.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles