Meedia: USA vabariiklased saavutavad napi kontrolli esindajatekoja üle

Copy
Vabariiklasi esindajatekoja üle kontrolli saavutamise puhul õnnitlenud USA president Joe Biden siirdus kolmapäeval Hawaii osariigis paiknevasse Hickami õhujõudude baasi, naastes ringreisilt Egiptusesse, Kambodžasse ja Indoneesiasse.
Vabariiklasi esindajatekoja üle kontrolli saavutamise puhul õnnitlenud USA president Joe Biden siirdus kolmapäeval Hawaii osariigis paiknevasse Hickami õhujõudude baasi, naastes ringreisilt Egiptusesse, Kambodžasse ja Indoneesiasse. Foto: Alex Brandon

USA Vabariiklik Partei saavutab kontrolli esindajatekoja üle, selgub kolmapäeval avaldatud meediaprognoosidest, mis annavad vabariiklastele napi enamuse seadusandlikus kogus ja seeläbi võimaluse seista vastu demokraadist presidendi Joe Bideni plaanidele järgmise kahe aasta jooksul.

Vabariiklaste enamus esindajatekojas on tunduvalt väiksem sellest, mida partei valimiste eel oli prognoosinud.

Seekordsed vahevalimised olid ajalooliselt nõrgad vabariiklaste jaoks, kes ei suutnud saada loodetud kontrolli senati üle.

USA president Joe Biden õnnitles ühtlasi oma vabariiklastest poliitilisi vastaseid ning väljendas valmidust teha nendega koostööd ja teenida ameeriklasi.

«Ameerika rahvas ootab meilt nende jaoks asjade ära tegemist,» ütles Biden veidi aega pärast seda, kui USA meedia oli prognoosinud Vabariiklikule Parteile napi enamuse saavutamist esindajatekojas läinud nädalal peetud vahevalimiste järel.

Biden ütles avalduses, et on valmis tegema koostööd igaühega, olgu vabariiklase või demokraadiga, kes on valmis tegema koostööd temaga ning saavutama tulemusi inimeste jaoks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles