Vene eksperdid soovitavad naasmist vööndiaega

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Vene riigiduumas toimus täna ümarlaud, millel osalenud eksperdid soovitasid kolme kuu jooksul esitada parlamendile arutamiseks seaduseelnõu, mis tühistab Venemaa territooriumil niinimetatud dekreediaja ja suveaja.

Tervishoiukomisjoni algatusel korraldatud arutelu järeldustes väidetakse, et kõik ajasüsteemid, mis ei lange kokku loomuliku päeva ja öö vaheldumise rütmiga, on inimeste, eriti laste ja teismeliste tervisele kahjulikud.

Seejuures viidatakse, et seitsmeks kuuks aastas kehtestatav suveaeg on otseses põhjuslikus seoses tervisekahjustuste, töövõime alanemise ja suremuse kasvuga. Ümarlaual osalenute hinnangul ei ole tõendeid ka kellakeeramise majanduslikust kasust. Nad viitasid konkreetsetele näitajatele, mille kohaselt toob kellakeeramine kaasa Venemaa sisemajanduse kogutoodangu vähenemise vähemalt protsendi-paari võrra.

«Venemaa naasmine vööndiaja juurde on võimalik 2012. aasta mis tahes pühapäeval ega nõua mingeid kulutusi,» kinnitavad eksperdid.

Venemaa valitud president Vladimir Putin on viidanud võimalusele naasta suveaja küsimuse aruelu juurde, kuna mullu oktoobrist kehtestatud aastaringne suveaeg on tekitanud palju pahameelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles