Hiina jätkab kummalist koroonadüstoopiat

Javier Brandoli
, ajakirjanik, Bangkok
Copy
Covid-19 testimispunkt Pekingis.
Covid-19 testimispunkt Pekingis. Foto: Mark Schiefelbein/AP/Scanpix

Maailma kõige õnnelikum paik, nagu Shanghai Disneyland ennast nimetab, muutus ootamatult 31. oktoobril õudusunenäoks kümnetele peredele, kes seal lastega aega veetsid. Äkitselt teatasid pargihaldurid, et keegi ei tohi lõbustuspargist lahkuda negatiivse koroonaproovita, sest umbes 25 miljoni elanikuga linnas oli leitud kümme nakatunut.

Perekonnad alustasid väravatele tormijooksu, kuid julgeolekutöötajad tõkestasid väljapääsud. Vihased ja rahulolematud inimesed hakkasid seejärel sotsiaalmeediasse videoid postitama.

Külastajate pahameele pehmendamiseks otsustasid võimud atraktsioonid lahti hoida, et Miki Hiir ja Winnie Puhh kodanikuallumatust taltsutaksid. Aasta varem oli lõbustuspark jätnud lõksu 30 000 inimest.

Tegu on sümboolse näitega karmist täisleppimatuse kavast koroonaviirusega võitlemisel, mida president Xi Jinping on Hiinas üles näidanud. «Maailma kõige õnnelikum paik» muutus õudusunenäoks, kust tuli põgeneda. Sama oli juhtunud kaks kuud varem Shanghai Ikea poes, kust pärit pildid kümnetest valvuritega kähmlevatest inimestest, kes üritasid «koroonavanglast» pääseda, levisid üle maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles