VIKTOR JEROFEJEV Venemaa ilma tulevikuta või tulevik ilma Venemaata?

Viktor Jerofejev
, kolumnist
Copy
Vladimir Putinit kujutav sõjavastane seinamaaling Rumeenia pealinnas Bukarestis Venemaa saatkonna lähedal.
Vladimir Putinit kujutav sõjavastane seinamaaling Rumeenia pealinnas Bukarestis Venemaa saatkonna lähedal. Foto: Robert Ghement/Epa/Scanpix

Vladimir Putinist saab üha enam Vladimir Jahmatav. Kas mitte tema ei kinnitanud kogu aeg, et Venemaal mobilisatsiooni ei tule – äkki käis kõuemürin ja algas kogu Venemaa mobiliseerimine. Mitmel pool Venemaal puhkesid protestimeeleavaldused. Arreteeritud protestijatele jagati kätte kutsed: tere tulemast sõtta!

Vladimir Jahmatav otsustas kiirkorras Ukraina idapoolsetes oblastites referendumid korraldada, eesmärgiga liita need Venemaaga. Ennustaja juurde polnud vaja minna, tulemus oli muidugi mõista positiivne. Kas need abinõud lõpetavad sõja kiire võiduga (praegu veel on okupeeritud alasid võiduks piisavalt) või teevad sõja veelgi suuremaks? Venemaa sõjaline doktriin nõuab tuumarelva kasutamist, kui ohtu satub riigi julgeolek. Herson, Donetsk, Zaporižžja, Luhansk – see on Putini jaoks juba Venemaa. Oodake tuumasõda. «See ei ole bluff,» ütles Vladimir Jahmatav ise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles