Türgi esitas Istanbuli pommiplahvatuse asjus 17 inimesele süüdistuse

Copy
Uurijad tegutsemas Istanbuli plahvatuspaigas. Foto on illustratiivne.
Uurijad tegutsemas Istanbuli plahvatuspaigas. Foto on illustratiivne. Foto: YASIN AKGUL / AFP / Scanpix

Türgi kohus käskis panna Istanbuli pommiplahvatusega seoses eeluurimisvangistusse 17 inimest, keda süüdistatakse tegevuses riigi ühtsuse vastu, tahtlikes tapmistes ja tapmiskatsetes, teatas täna riiklik uudisteagentuur Anadolu.

Kolm kahtlusalust lasti kohtuni vabadusse. Lisaks käskis kohus Türgist välja saata 29 inimest, kelle politsei oli rünnakuga seoses kinni võtnud.

Istanbuli kesklinna rahvarohkel İstiklali tänaval kärgatas pühapäeval plahvatus, hukkus vähemalt kuus inimest, kaks neist lapsed. Üle 80 inimese sai viga.

Türgi võimud on süüdistanud plahvatuse korraldamises nii keelatud Kurdistani Töölisparteid (PKK) kui sellega seotud Süüria kurdi rühmitusi, kuid kurdid ei ole tegu omaks võtnud.

Prokuratuur on üle kuulanud peakahtlusaluse, süüria naise, keda süüdistatakse TNT-pommi İstiklali tänavale jätmises.

Ahlam Albashiri nimeline naine ütles ülekuulajatele, et saabus Türki ebaseaduslikult ja elas neli kuud ühes Istanbuli majas, tehes näo, et on paar ühe teise kahtlusalusega, vahendas Anadolu.

Naine olevat võtnud omaks, et jättis tänavapingile koti lõhkekehaga, kuid väidab, et ei teadnud, mis on koti sees.

Kohtuprotsessi aeg määratakse kindlaks, kui prokurör on süüdistuse ette valmistanud, mis võib võtta mitu kuud.

Kolmapäeval sai Türgi politsei ühe kahtlusaluse kätte Süüriast Azazi linnast, mis on praegu Türgi toel võitleva Süüria opositsiooni kontrolli all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles