Kirde-Süürias rünnati rakettidega USA juhitavaid vägesid

Copy
Süüria Demokraatlike Jõudude  võitlejad  lähedal USA juhitud koalitsioonivägede ühisõppusel Islamiriigi (IS) rühmituse vastu al-Malikiya linna ümbruses Süüria kirdeosas Hasakahi provintsis.
Süüria Demokraatlike Jõudude võitlejad lähedal USA juhitud koalitsioonivägede ühisõppusel Islamiriigi (IS) rühmituse vastu al-Malikiya linna ümbruses Süüria kirdeosas Hasakahi provintsis. Foto: DELIL SOULEIMAN/AFP/Scanpix

Süüria kirdeosas tehti eile õhtul rahvusvahelistele koalitsioonivägedele suunatud raketirünnak, kuid keegi viga ei saanud, teatas USA sõjavägi.

Džihadistidevastasel koalitsioonil eesotsas USA-ga on baasid Süüria kurdi vägede kontrollitavatel aladel, mille hulgas on riigi suurim naftaväli Al-Omar.

«Raketid olid sihitud koalitsioonivägedele» Al-Omari Green Village'i baasis, mis asub Iraagi piiri lähedal,» ütles USA keskväejuhatus.

Baas jäi terveks ja ka ükski inimene ei saanud kannatada, kuid seesugused rünnakud õõnestavad raskelt kätte võidetud julgeolekut ja stabiilsust piirkonnas, ütles väejuhatus tehtud avalduses.

«USA väed Kirde-Süürias uurivad intsidenti,» lisati.

«Iraani-meelsete võitlejate baasist Mayadine piirkonnas tulistati neli raketti,» ütles Suurbritannias baseeruv Süüria Inimõiguste Vaatluskeksus.

Iraani-meelsetel võitlejatel on Süüria-Iraagi piiril märkimisväärne mõjuvõim ning see on koht, kust liiguvad üle piiri relvad, võitlejad ja kaubad.

9. novembril tehti Iraagi piiri lähedal õhurünnak relva- ja kütusekonvoile, mis oli mõledud Iraani-meelsetele võitlejatele Süürias. Vähemalt 14 inimest sai surma.

USA ja tema koalitsiooniliitlased eitasid seotust rünnakuga. Iisrael, kes korraldab regulaarselt operatsioone Süüria ja Iraani-meelsete vägede vastu, keeldus kommenteerimast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles