Orbán: ELi sanktsioonid Venemaale on samm sõja poole (21)

Copy
Ungari peaminister Viktor Orbán,
Ungari peaminister Viktor Orbán, Foto: Markus Schreiber/AP/Scanpix

Euroopa Liidu sanktsioonid Venemaale on samm sõja poole, väitis Ungari peaminister Viktor Orbán ja leidis, et ühenduse Vene-poliitika on ohtlik.

Orbán on üritanud säilitada neutraalset positsiooni Venemaa agressioonisõja suhtes ning keeldunud saatmast Ukrainale relvi ja vastustanud ELi 18 miljardi dollari suurust Ukraina toetuspaketti.

Budapest ei blokeerinud ELi sanktsioone Venemaale, sest suutis endale vajalikud erandid välja pressida, kuid ta süüdistab sanktsioone nii energia hinnatõusus kui Ungari ülikiires inflatsioonis.

«See on samm sõja poole, kui sekkutakse majanduslikult sõjalisse konflikti,» ütles Orbán reedel raadiousutluses ja lisas, et seisukoha võtmine võib kiiresti viia selleni, et sinust saab tegelik sõdija.

«Hävitavate relvadega varustamine, Ukraina sõduritele oma territooriumil väljaõppe andmine, energiasanktsioonid,» selle kõigega seab EL end ohtu, hoiatas ta.

Ungaris ulatus inflatsioon oktoobris 21,6 protsendini, mis on kõrgeim alates 1996. aastast. Eurostati andmetel on Ungari sellega Euroopas kolmandal kohal.

Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles