Hispaania seksuaalkuritegude karmistamise seadus on vägistajate karistusi hoopis lühendatud

Copy
2018. aastal toimunud protest Pamplonas pärast grupivägistamises osalenud «hundikarja» liikmetele määrati väiksem vanglakaristus.
2018. aastal toimunud protest Pamplonas pärast grupivägistamises osalenud «hundikarja» liikmetele määrati väiksem vanglakaristus. Foto: ANDER GILLENEA/AFP/Scanpix

Hispaania valitsuse üks olulisemaid reforme, mis karmistas seksuaalkuritegude seadust vastusena grupiviisilise vägistamise juhtumitele, on tabanud vastukaja pärast seda, kui kohtud on mitme seksuaalkurjategija vanglakaristusi vähendanud või nad sootuks vabaks lasknud.

Tuntud kui «ainult jah tähendab nõusolekut» seadusena kvalifitseerib uus õigusakt mis tahes mittekonsensusliku seksuaalvahekorra vägistamiseks. Laiaulatuslikus õigusaktis käsitleti ka laste vastu suunatud seksuaalkuritegusid ning tehti ettepanek õigusrikkujate ümberkasvatamiseks.

Seksuaalse vabaduse tagamise seadus näeb ette, et seksuaalkuritegude ohvrid ei pea enam tõestama, et nad on kannatanud vägivalla või hirmutamise all või et nad osutasid füüsilist vastupanu. Igasugune nõusolekuta sooritatud seksuaalakt võidakse lugeda kallaletungiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles