Navalnõi ironiseeris karmimate vanglatingimuste üle

Copy
Vene opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi kohtuistungil videolingi kaudu.
Vene opositsioonipoliitik Aleksei Navalnõi kohtuistungil videolingi kaudu. Foto: YULIA MOROZOVA/Reuters/Scanpix

Vangistatud Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi teatel on ta viidud üle pisikesse üksikkambrisse ning talt on võetud õigus näha perekonda, teatas tema kaitsemeeskond reedel sotsiaalmeedias.

Navalnõi sõnul pandi ta kartserisse, mida kasutatakse vangide puhul, keda süüdistatakse halvas käitumises.

«Õnnitlege mind!» lisas ta.

Karmimate kinnipidamistingimuste alusel lubatakse talle vaid kaks raamatut ning võetakse ära õigus pikematele perekülastustele, ütles ta.

Neli päeva enne perekonna külastust anti teada, et ta viiakse üle seda tüüpi kambrisse, mille puhul pikemaid külastusi ei eksisteeri. Navalnõi sõnul ei ole ta näinud oma abikaasat, lapsi ega vanemaid mitu kuud.

Pikemate külaskäikude puhul on Venemaal karistuskolooniasse pandud vangidel õigus veeta kuni kolm päeva oma sugulastega vanglakompleksi territooriumil vastavates niinimetatud pereruumides.

«Nad teevad seda selleks, et mind vaikima sundida. See tähendab, et mu peamine kohustus on mis? Täpselt! Mitte tunda hirmu ning mitte olla vait,» ütles Navalnõi.

Venemaa autoritaarse riigipea Vladimir Putini siseriiklikult ilmselt kõige häälekam vastane Navalnõi sai Kremli kummitempliks muudetud kohtusüsteemilt üheksa aastat vangistust rea süüdistuste eest, mis tema sõnul on poliitiliselt motiveeritud.

Saksamaalt 2021. aasta jaanuaris pärast mürgitamiskatsest toibumist Venemaale naasnud ja tänaseks 46-aastane Navalnõi võeti kinni lennujaamas. Navalnõi sõnul on Kreml tema mürgitamise taga.

Ta on pidanud sidet välismaailmaga ja saatnud sõnumeid oma kaitsemeeskonna kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles