Ukraina on Luhanski oblastis vabastanud tosin asulat

BNS
Copy
Ukraina sõdurid. Foto on illustratiivne.
Ukraina sõdurid. Foto on illustratiivne. Foto: Federico Quintana / SIPA / Scanpix

Ukraina relvajõud on alates vastupealetungi algusest idas vabastanud Luhanski oblastis juba 12 asulat, edastas täna Unian.

Svatove-Kreminna joonel jätkuvad lahingud. Arenguid rindel mõjutab halvenev ilm.

USA mõttekoda Sõjauuringute Instituut (ISW) märkis, olukord Luhanski oblastis Novoselivske ümbruses viitab Ukraina sõjaväe edule.

«Vene kaitseministeerium teatas löögist Ukraina väe koondumiskohta Luhanski oblastis Novoselivske piirkonnas. Varem rääkis Vene kaitseministeerium Ukraina rünnakute tõrjumisest sellele asulale ja see avaldus võib viidata, et Ukraina vägi on sinnapoole edasi liikunud,» ütlesid analüütikud ISW-le.

Asjatundjad märkisid, et alates vastupealetungi algusest idas on Ukraina kaitsjad vabastanud Luhanski oblastis juba 12 asulat.

Vene vägi jätkas omakorda pealetung Bahmuti, Avdiivka ja Lääne-Donetski suunal. Samal ajal jätkasid okupandid seoses teadetega Ukraina relvajõudude vastupanust ja halbadest ilmastikutingimustest mobilisatsiooni.

Kõige raskemad lahingud toimuvad praegu idarindel. Ukraina relvajõudude hinnangul saab Luganski oblasti vabastamise operatsioon olema keeruline, sest Vene vägi jõudis piirkonnas kindlustuda ning saab toetust nn Luhanski rahvavabariigi võitlejatelt ning Harkivi ja Hersoni oblastist taganenud üksustelt.

Ukraina relvajõud jätkavad aga pealetungi. Peastaabi teatel hävitasid Ukraina kaitsjad Luganski oblastis Sõrotõne asula piirkonnas Vene väe kolonni. Teave vaenlase kaotuste kohta on täpsustamisel.

Luhanski sõjakuberner Serhi Haidai ütles, et Ukraina relvajõud liiguvad kiiresti, kuid ettevaatlikult Svatove suunas. Vaenlane kannab suuri kaotusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles