Kim näitas Põhja-Korea võimalikku troonipärijat

Margus Parts
, toimetaja
Copy
Kim Jong-un koos tütre Kim Ju-ae’ga raketikatsetust vaatamas.
Kim Jong-un koos tütre Kim Ju-ae’ga raketikatsetust vaatamas. Foto: FOTO: KCNA/AP/Scanpix

Põhja-Korea liider Kim Jong-un käis vaatamas mandritevahelise raketi katsetust koos tüdrukuga, keda peetakse Kimide dünastia võimalikuks tulevaseks juhiks.

Riiklik uudisteagentuur KCNA teatas laupäeval, et Põhja-Korea oli katsetanud päev varem seni suurimat mandritevahelist raketti Hwasong-17. Ehkki see on rakett, mis suudaks tabada kogu Ameerika Ühendriikide mandriosa, oli asja juures kõige tähelepanuväärsem Kimil käest kinni hoidnud tütarlaps.

Neiu oli Kim Ju-ae, Kimi tütar, keda nähti reedel esimest korda avalikkuse ees. KCNA avaldas seeria fotosid Kimist ja tema tütrest vestlemas, ametnikega rääkimas, raketti uudistamas ja vaatetornist raketikatsetust jälgimas. Agentuur märkis, et Kim oli vaadelnud raketikatsetust abikaasa Ri Sol-ju, nende armastatud tütre ja ametnike seltsis.

See oli hoolikalt kureeritud etteaste, mis täidab ilmselt eesmärki sümboolselt riigipea tütart tutvustada. Juba septembris teatas mitu Põhja-Korea eksperti, et Ju-ae’d oli nähtud riigi rahvuspüha tähistamisel, kuid Põhja-Korea juhtkond ei kinnitanud toona, et tegu on tõesti Kimi tütrega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles