Europarlamenti tabas Vene terrorismiresolutsiooni järel küberrünnak (5)

Copy
Euroopa Parlamendi hoone Strasbourgis.
Euroopa Parlamendi hoone Strasbourgis. Foto: Julien Warnand/Epa/Scanpix

Euroopa Parlamendi veebilehte tabas kolmapäeval küberrünnak, kui seadusandjad olid kiitnud heaks resolutsiooni, milles nimetasid Venemaad terrorismi riiklikuks toetajaks.

Parlamendi kõneisik Jaume Duch teatas Twitteris, et veebilehte tabas DDoS rünnak, mille käigus koormati parlamendi leht päringutega üle, häirides selle tööd.

Kremli-meelne häkkerirühmitus «KILLNET» on oma Telegrami kanalil võtnud vastutuse rünnaku eest, vahendab The Brussel Times.

«Euroopa Parlament on keerulise küberrünnaku all. Vastutuse võttis Kremli-meelne rühmitus,» ütles parlamendi president Roberta Metsola Twitteris.

«Meie IT-eksperdid suruvad seda (rünnakut) tagasi ja kaitsevad meie süsteeme. See juhtus pärast seda, kui me kuulutasime Venemaa terrorismi riiklikuks toetajaks. Minu vastus: #SlavaUkraini,» lisas ta.

 «Tänane rünnak Euroopa Parlamendi süsteemide vastu on hoiatuslask. See on rünnak Euroopa demokraatia südame vastu,» ütles sakslasest eurosaadik Rasmus Andresen.

Tema sõnul ei ole veel teada, kas rünnak oli seotud Venemaa-resolutsiooniga, kuid märkis, et parlamendi süsteemid ei olnud selleks piisavalt valmis.

Andresen kinnitas varem Twitteris, et Euroopa Parlamendi liikmetel ei ole praegu juurdepääsu veebisaidile ega veebisüsteemidele.

«Meid rünnatakse väljastpoolt. Tegemist on viimase aja kõige keerulisema rünnakuga,» ütles Euroopa Parlamendi ametnik, kes rääkis Euronewsiga teema tundlikkuse tõttu anonüümsuse tingimusel.

«Me ei saa muidugi öelda, keda selles süüdistada, kuid me võtsime täna vastu resolutsiooni, milles nimetame Venemaad terrorismi riiklikuks sponsoriks,» lisas ametnik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles