POSTIMEES STRASBOURGIS ⟩ Kasvav migrandisurve sunnib ELis taas ümberjagamisskeemi nõudma (3)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Kreeka võimud pukseerisid üleeile Kreeta saarele Palaiochora sadamasse sadu migrante vedanud kalalaeva, mis kaotas Vahemerele juhitavuse ja jäi hulpima. Kuna Egeuse merel on Kreeka piirivalve ja Frontex kontrolli tugevdanud, on hakanud laevad rohkem liikuma Kreetast lõunasse jäävaid mereteid pidi Itaalia suunas.
Kreeka võimud pukseerisid üleeile Kreeta saarele Palaiochora sadamasse sadu migrante vedanud kalalaeva, mis kaotas Vahemerele juhitavuse ja jäi hulpima. Kuna Egeuse merel on Kreeka piirivalve ja Frontex kontrolli tugevdanud, on hakanud laevad rohkem liikuma Kreetast lõunasse jäävaid mereteid pidi Itaalia suunas. Foto: InTime News/AP/Scanpix

Vahemerel hulpivad päästelaevad ja mitmel pool ELis rekordeid lööv asüülitaotlejate arv on ajanud migratsioonidebati Euroopas taas tuliseks, kuna nii riikidel kui ka europarlamendi poliitilistel jõududel on solidaarsusest rände küsimuses vastandlik arusaam.

Euroopa Komisjoni asepresident ja euroopaliku eluviisi edendamise volinik Margaritis Schinas viskas eile Strasbourgis europarlamendile esinedes kaude kivi ELi riikide kapsaaeda, kes pole suutnud heaks kiita 2020. aasta septembris esitatud ELi rände- ja asüülipakti.

«Me ei saa jätkata töötamist juhtumipõhiselt, kriishaaval, laevhaaval. Käes on aeg jätkusuutlikuks, kõikehõlmavaks, terviklikuks Euroopa rände- ja asüüliraamistikuks,» kuulutas Schinas eurosaadikute ees.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles