Türgi droonirünnak Kirde-Süürias seadis ohtu USA sõdurid

Copy
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan.
Türgi president Recep Tayyip Erdoğan. Foto: Mustafa Kaya/Xinhua/Zumapress/Scanpix

Türgi droonirünnak Kirde-Süürias asuva baasi vastu, mida kasutavad nii kurdi kui Ameerika väed, seadis USA sõdurid ohtu, teatas kolmapäeval Ühendriikide keskväejuhatus (CENTCOM).

Teisipäevases droonirünnakus Hasakeh' linna lähedal asuvale baasile hukkus kaks Süüria Demokraatlike Jõudude (SDF) võitlejat.

CENTCOM teatas algul, et USA sõdurid ohtu ei sattunud, kuid nüüd seda seisukohta muudeti.

«Oleme saanud täiendavat infot, mille kohaselt oli oht USA sõduritele ja personalile,» teatas CENTCOM uues avalduses uudisteagentuurile AFP.

SDF-i teatel kasutati baasi ühisoperatsioonideks äärmusrühmituse Islamiriik (IS) vastu, mis Washingtoni juhitud koalitsiooni abiga 2019. aastal Kirde-Süürias alistati.

Türgi alustas pühapäeval operatsiooni Claw-Sword, mille raames on antud õhu- ja droonilööke sihtmärkide pihta Süürias.

Õhurünnakud on Türgi teatel karistuseks 13. novembri pommiplahvatuse eest Istanbulis, milles hukkus kuus ja sai viga 81 inimest.

Türgi süüdistab plahvatuses Kurdistani Töölisparteid (PKK), mille on terroristlikus kuulutanud ka Euroopa Liit ja USA. Samuti on sihikule võetud Süüria kurdide Rahvakaitseüksused (YPG), mis on osa SDF-ist.

Kurdide rühmitused on seotust Istanbuli plahvatusega eitanud.

President Recep Tayyip Erdoğan ähvardas teisipäeval, et käivitab rahvusvahelist vastuseisu eirates Süüria maismaaoperatsiooni tankide ja sõduritega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles