India politsei pidas Iisraeli plahvatusega seoses kinni ajakirjaniku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India politseinikud Iisraeli diplomaatidele kuulunud auto juures, millest pärast plahvatus jäi järele vaid vrakk.
India politseinikud Iisraeli diplomaatidele kuulunud auto juures, millest pärast plahvatus jäi järele vaid vrakk. Foto: SCANPIX

India pealinna New Delhi politsei teatas täna, et kinni on peetud mees, keda seostatakse veebruaris aset leidnud autopommiplahvatusega Iisraeli diplomaadi vastu.

Politsei pressiesindaja Rajan Bhagat ütles, et mees on 50-aastane, ent ei täpsustanud üksikasju ning võimalikke süüdistusi seoses 13. veebruaril aset leidnud rünnakuga.

Politseiallikad tuvastasid kahtlusalusena Syed Mohammed Kazmi ja ütlesid, et tegemist on India kodanikuga, kes väidab end olevat Iraani väljaandele töötava ajakirjanikuna.

Pealinna südames aset leidnud rünnaku käigus sai tõsiselt vigastada 42-aastane iisraeli naisdiplomaat, Iisraeli saatkonna kaitseatašee abikaasa.

Iisrael süüdistas rünnakus Iraani. Samal päeval leidis aset rünnakukatse Iisraeli saatkonna auto vastu Gruusia pealinnas Thbilisis.

Päev hiljem pidas Tai politsei pealinnas Bangkokis kinni kaks iraanlast, keda kahtlustati seotuses rünnakutega sealsete Iisraeli diplomaatide vastu.

Teheran on eitanud seotust väidetavate «vandenõudega».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles