EL ärgitab Twitterit ja Facebooki reeglite järgimisele (1)

Copy
Twitteri ja Meta logod.
Twitteri ja Meta logod. Foto: Avishek Das/SOPA/ZUMA/Scanpix

Euroopa Liidu õigusvolinik Didier Reynders sõidab täna Iirimaale, et kohtuda Twitteri ja Meta juhtidega ja manitseda neid järgima Euroopa Liidu reegleid.

Reyndersi büroo teatel kohtub volinik täna ja homme Dublinis tehnoloogiahiidude esindajate ja Iiri ametnikega, nende seas justiitsminister Helen McEntee.

Sotsiaalmeediahiidude peakorterid ELis asuvad Iirimaal ning Brüssel on mures, et hiljutine koondamislaine võib õõnestada plavormide modereerimist ja andmekaitset.

Twitteri võttis läinud kuul üle miljardär Elon Musk, kes on seni vallandanud umbes pooled firma 7500 töötajast, sealhulgas ka paljud, kelle ülesandeks oli võidelda desinformatsiooniga.

Facebooki emafirma Meta on teatanud, et plaanib koondada reklaamitulu vähenemise tõttu 11 000 töötajat.

Euroopa andmekaitsereeglite ja uue digiteenuste määruse (DSA) kohaselt peavad Euroopas tegutsevad veebifirmad täitma rangeid nõudmisi ohtliku sisu, andmekaitse ja algoritmide läbipaistvuse osas.

Brüsselis kardetakse, et Muski käremeelne hoiak sõnavabaduse osas ja Twitteri töötajate massiline vallandamine õõnestavad katseid juurida platvormilt välja propaganda, vihakõne ja ahistamine.

Reynders tõstatab selle teema ka kohtumisel Iiri valitsusametnikega, kuivõrd tehnoloogiahiidude võõrustamine on riigi majandusstrateegia üks keskseid osi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles