ISW: Kreml ei ole oma eesmärgist Ukrainas loobunud

BNS
Copy
Venemaa president Vladimir Putin Kollektiivse Julgeoleku Organisatsiooni (KJLO) kohtumisel Jerevanis. Taustal on Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev
Venemaa president Vladimir Putin Kollektiivse Julgeoleku Organisatsiooni (KJLO) kohtumisel Jerevanis. Taustal on Venemaa välisminister Sergei Lavrov ja Venemaa julgeolekunõukogu sekretär Nikolai Patrušev Foto: KAREN MINASYAN/AFP/Scanpix

Venemaa sõjalised tagasilöögid ja kasvav ohvrite hulk panevad sõja eesmärkide tahtliku varjamise vaid õhutama rahulolematust autoritaarse presidendi Vladimir Putini jaoks kriitiliselt tähtsates valijate ringkondades, vahendas Ukraina portaal Unian  Ameerika Sõjauuringute Instituudi (ISW) ettekannet.

ISW teatel ei ole Kreml loobunud oma maksimalistlikest eesmärkidest saada tagasi kontroll Ukraina üle, pigem varjab Venemaa osaliselt oma eesmärke, et eksitada lääneriike ja sundida Ukrainat rahu paluma.

Vene presidendi suuvooder Dmitri Peskov ütles esmaspäeval, et Venemaa Ukrainasse tungimise eesmärk ei ole Ukraina praeguse valitsuse väljavahetamine ja märkis, et Putin juba rääkis sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles