Kim Jong-uni õde sõimas Lõuna-Korea presidenti idioodiks

Copy
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni õde Kim Yo-jong.
Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni õde Kim Yo-jong. Foto: JORGE SILVA/Reuters/Scanpix

Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni mõjuvõimas õde nimetas Lõuna-Korea presidenti ja valitsust «idiootideks» ja Ühendriikide «ustavateks penideks», vahendas täna riigimeedia.

Kim Yo-jongi tiraad järgneb Souli hiljutisele teatele, et Lõuna-Korea kaalub ühepoolseid sanktsioone Põhja-Koreale seoses sagenenud raketikatsetustega.

«See jõletu käitumine näitab aina selgemalt, et lõuna-Korea punt on USA ustav peni ja alam,» vahendas Kimi sõnu Korean Central News Agency (KCNA).

Pyongyang viitab Lõuna-Koreale alati väikese algustähega. Tõenäoliselt püütakse nii näidata välja lugupidamatust.

«Ma mõistatan, mis «sanktsioone» see lõuna-Korea bande, mis pole muud kui USA antud kondiga hulkuv marukoer, KRDV-le nüüd häbematult kehtestab,» lausus ta, kasutades Põhja-Korea ametlikku akronüümi riiginimest Korea Rahvademokraatlik Vabariik. «Milline näitetükk!,» lisas ta.

Kim süüdistas Lõuna-Korea presidenti Yoon Suk-yeoli ohtliku olukorra tekitamises ja võrdles teda ebasoosivalt tema rahumeelsema eelkäija Moon Jae-iniga, kelle ajal Soul Kimi sõnul sihtmärk ei olnud.

«Ma mõistatan, miks lõuna-Korea rahvas on endiselt passiivne kõrvaltvaataja Yoon Suk-yeoli ja teiste idiootide «valitsuse» sellisele käitumisele,» lausus ta.

Põhja-Korea teeb tavaliselt taolisi avaldusi enne provokatsioonide korraldamist, märkis Souli Lõuna-Korea uuringute ülikooli professor Yang Moo-jin.

«Lõuna-Korea ja Ühendriikide vastu võib varsti tulla relvastatud demonstratsioon,» lisas ta.

Pyongyang on tulistanud 2022. aastal välja rohkem rakette kui ühelgi varasemal aastal riigi ajaloos, sealhulgas mandritevahelise ballistilise raketi katsetus läinud reedel.

Souli ja Washingtoni kaitseametnike ning analüütikute sõnul võivad raketikatsetused kulmineeruda riigi seitsmenda tuumakatsetusega.

Põhja-Koreal on pikk ajalugu välisliidrite sõimamisega ning analüütikud on tihti osutanud, et riik ei tunne diplomaatilist keelt.

Enne USA presidendi Joe Bideni nimetamist presidendikandidaadiks, siunas Pyongyang teda «marutõbiseks koeraks, kes tuleb kaikaga surnuks peksta». Bideni eelkäijat Donald Trumpi kutsuti aga «vaimselt haigeks juhmardiks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles