Ukraina luure tõrjub kuuldusi võimalikust rünnakust Valgevene suunalt

Copy
Vene ja Valgevene sõjaväelaste ühisväljaõpe Valgevene territooriumil. Foto on illustratiivne.
Vene ja Valgevene sõjaväelaste ühisväljaõpe Valgevene territooriumil. Foto on illustratiivne. Foto: Vene kaitseministeeriumi pressiteenistus / AP / Scanpix

Ukraina kaitseministeeriumi luurepeavalitsus tõrjus eile kuuldusi sellest, et Venemaa valmistub ründama Ukrainat Valgevene suunalt veel enne novembri lõppu.

«Ukraina inforuumis levib viimastel päevadel info väidetavatest vaenlase plaanidest rünnata Ukrainat Venemaa Föderatsiooni ja Valgevene Vabariigi löögirühmaga Ukraina põhjapiiride suunalt novembri lõpus,» ütles luurepeavalitsus oma Telegrami kanalis.

Sellisele rünnakule eelnevat massiline raketi- ja õhurünnakute laine.

«Ukraina kaitseministeeriumi luurepeavalitsus teatab, et selline info ei vasta tegelikkusele. Selle infoerioperatsiooni eesmärk on provotseerida Ukrainat paiskama märkimisväärse osa vägedest Valgevene piirile, et nõrgestada relvajõudude pealetungipotentsiaali Ukraina ida- ja lõunaosas, ja kaudselt näidata valgevenelaste meie riigi väidetavat kavatsust rünnata Valgevene territooriumi, provotseerides sellega valgevenelasi astuma sõtta,» lisatakse teates.

Luurepeavalitsus rõhutas, et selliste kuulduste eesmärk on külvata paanikat ukraina ühiskonnas ning on osa vaenulikest info ja psühholoogilistest erioperatsioonidest.

«Seda näitab ka fakt, et selliste teadete alguses näidati võimaliku sissetungi kuupäevana 25.-28. novembrit, aga mõni tund hiljem nihkus sissetungi kuupäev 28.-29. novembrile,» lisas Ukraina luure, kutsudes inimesi mitte laskma end eksitada sellistest provokatsioonidest ning uskuma ainult ametlike allikate infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles