Sloveenia valitsuspartei lahkub Muski tõttu Twitterist

Copy
Sloveenia peaminister Robert Golob.
Sloveenia peaminister Robert Golob. Foto: Kenzo Tribouillard/AFP/Scanpix

Sloveenia valitsev Vabadusliikumise (GS) partei teatas täna otsusest lõpetada Twitteri kasutamine, sest kardab, et seda kasutatakse libauudiste ja vaenukõne levitamiseks.

«Twitteri uue omaniku ja juhatuse käitumist ja avaldusi arvestades võib neilt oodata uste avamist ebasündsale suhtlemisele ja vaenukõnele,» teatas GS avalduses, viidates miljardär Elon Muskile, kellest sai hiljuti Twitteri omanik.

Peaminister Robert Golobi liberaalne partei võitis aprillis parlamendivalimised programmiga, mis lubas taastada poliitikas sündsuse ja tugevdada õigusriigi põhimõtteid, mis paljude arvates eelmise konservatiivist peaministri Janez Janša ajal alla käisid.

Janša on suur Twitteri kasutaja, tal on kahe miljoni elanikuga Sloveenias üle 100 000 jälgija. Peaminisitrina kasutas ta platvormi kriitikute ja meedia ründamiseks.

Golob lubas, et loobub «nobedate näppude ahvatluse» vältimiseks Twitteri kasutamisest.

GS, millel on parlamendi 90 kohast 41, teatas, et erakonna Twitteri konto oli tehniliste probleemide tõttu kolm nädalat blokeeritud ning selle aja jooksul avastati, et kodanikega suhtlemiseks ei olegi seda vaja.

«Samas kuritarvitavad mõne partei liikmed ja toetajad platvormi ühiskonna polariseerimiseks, võltsuudiste levitamiseks, manipuleerimiseks, diskrediteerimiseks, solvamiseks ja isegi vihakõneks,» teatas GS ja lisas, et tema ei taha olla osa kõigest sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles