Ukraina sotsiaalse plahvatuse lävel: tööd on aina vähem, korruptsioon on tagasi (5)

Dmytro Moroz
, portaali Rus.Postimees erikorrespondent
Copy
Sajad tuhanded mehed Ukrainas seisid dilemma ees: kas töötada kopikate eest eest või minna relvajõududesse. Piir välismaale reisimiseks on suletud, kuid korruptsioon pakub võimalusi.
Sajad tuhanded mehed Ukrainas seisid dilemma ees: kas töötada kopikate eest eest või minna relvajõududesse. Piir välismaale reisimiseks on suletud, kuid korruptsioon pakub võimalusi. Foto: Dmytro Moroz

Tööd pole. Riigist välja ka ei lasta. Selline on Ukraina meeste olevik.

Isamaa kaitsmine on iga kodaniku põhiseaduslik kohustus, ütleb Ukraina põhiseaduse 65. artikkel. Pärast Venemaa Föderatsiooni täiemahulist sissetungi algas riigis üldine mobilisatsioon relvajõudude ridadesse. Pole täpselt teada, kui palju ukrainlasi relva kätte haaras, kuid Ukraina analüütiline portaal Sõna ja tegu (Слово і Діло) räägib 700 000 sõjaväelasest Ukraina relvajõududes. 2022. aasta suvel rääkis president Volodõmõr Zelenskõi miljonist sõjaväelasest kõigis Ukraina kaitsejõududes, mille hulka kuuluvad Ukraina relvajõud, rahvuskaart ja teised julgeolekujõud.

Sõjatingimustes on parim tööandja armee, see tagab katuse pea kohale, annab pidevalt kolm toidukorda päevas, kõrgema palga ja mitmesugused hüvitised. Ja see töö on tõsiselt eluohtlik.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles