Wuhanis protestisid sajad inimesed Hiina Covid-nulltolerantsi vastu

Copy
Hiina politseinikud tõkestavad ligipääsu paigale, kuhu varem pühapäeval, 27. novembril olid kogunenud meeleavaldajad, kes seisavad vastu valitsuse nulltolerantsi poliitikale COVID-19 levikuga seoses. Lisaks fotol olevale Shanghaile ja Pekingile, levisid meeleavaldused ka teistesse linnadesse üle kogu maa.
Hiina politseinikud tõkestavad ligipääsu paigale, kuhu varem pühapäeval, 27. novembril olid kogunenud meeleavaldajad, kes seisavad vastu valitsuse nulltolerantsi poliitikale COVID-19 levikuga seoses. Lisaks fotol olevale Shanghaile ja Pekingile, levisid meeleavaldused ka teistesse linnadesse üle kogu maa. Foto: Postimees / AP / SCANPIX

Sajad inimesed avaldasid pühapäeval Kesk-Hiinas Wuhanis meelt, selgub veebis levinud otsestriimidest, ning meeleavaldused riigi jäiga nulltolerantsi vastu seoses koroonaviirusega levivad üle riigi.

Videokaadrid, mida AFP analüüsis ja paigutas geolokatsiooniga linna keskosas asuvale tänavale, näitasid inimesi, kes kogunesid juba ööpimeduses. Meeleavaldajad hõikusid loosungeid ja salvestasid oma proteste mobiiltelefonidega.

Wuhan on linn, mille loomaturult sai 2019. aasta lõpus arvatavalt hoo sisse Covid-19 viiruse levik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles