Kiiev loob pühademeeleolu tuledeta jõulupuudega (1)

Postimees
Copy
Pühade tähistamine Kiievi kesklinnas 2021. aastal.
Pühade tähistamine Kiievi kesklinnas 2021. aastal. Foto: Efrem Lukatsky/AP/Scanpix

Kiiev plaanib püstitada jõulupuid, et hoida üleval pühademeeleolu isegi siis, kui elektrikatkestuste tõttu ei ole võimalik neile jõulutulesid paigutada.

«Mitte keegi ei tühista uut aastat ja jõule ning uue aasta atmosfäär peaks siin olema,» lausus Kiievi linnapea Vitali Klõtško intervjuus uudisteagentuurile RBC-Ukraine.

Klõtško märkis, et arutas küsimust rindesõduritega ja üks sõduritest oli küsinud, et miks peaks tema laps olema ilma jõulupuu ja ilma uue aasta meeleoluta. «Me ei saa lubada, et Putin meie jõulud varastab,» lisas Klõtško.

Kiievi energiahalduri YASNO tegevjuht Sergei Kovalenko märkis oma Facebooki lehel, et elektri kokkuhoidmiseks peavad jõulupuud olema valgustuseta. «Meil saab olema jõulupuu, ja see hakkab olema kõige energiasäästlikum, kuid meie jaoks siiski pidulik,» kirjutas Kovalenko.

Kiievi ettevõtted toetavad puude püstitamist kogu linnas, muu hulgas Sofia väljakule Kiievi vanalinnas. Linna tuuakse kuni kümne meetri kõrgused puud (tavaliselt on suurim puu 30 meetri kõrgune), vahendab Euromaidan Press.

Klõtško sõnul ei peeta jõulude ajal aga kontserte ega suuri kogunemisi, mis tavaliselt igal aastal pühasid saadavad.

Suurbritanniat külastav Ukraina esileedi Olena Zelenska pani inimestele südamele, et nad ei unustaks nende jõulude ajal, et Ukrainas on käimas sõda. Zelenska kutsus üles Briti avalikkust pidama meeles ka pühade ajal Vene invasiooni tragöödiat.

Zelenska esineb täna pöördumisega Briti parlamendile. Mõne päeva eest tegi peaminister Rishi Sunak oma esimese välisvisiidi Kiievisse, kus kohtus Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles