ÜLEVAADE ⟩ Hiina võimud peavad jahti koroonaprotestides osalenud inimestele

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
Politseiautod seisid eile Pekingis paigas, kus nädalavahetusel toimusid ulatuslikud meeleavaldused karmide koroonapiirangute vastu. 
Politseiautod seisid eile Pekingis paigas, kus nädalavahetusel toimusid ulatuslikud meeleavaldused karmide koroonapiirangute vastu. Foto: Andy Wong/AP/Scanpix

Hiina politsei oli uute protestide ennetamiseks eile suurte jõududega tänaval ning allikate väitel pitsitavad korrakaitsjad nädalavahetusel koroonameetmete vastu meelt avaldanud inimesi nii ustele koputades kui ähvardavate telefonikõnedega.

Pekingis, Shanghais ja teistes suurlinnades, kus nädalavahetusel kogunes rohkelt viirusepiiranguid ja president Xi Jinpingi võimu kahtluse alla seadnud inimesi, eile proteste enam ei toimunud ning sadade kaupa patrullinud politseinikud tõkestasid rahvakogunemised ka üleeile õhtul, vahendas uudisteagentuur AFP.

Samas väiksemaid, mõnekümne inimese väljaastumisi toimus The Washington Posti andmeil siiski veel mitmel pool Hiinas, näiteks Hangzhou Shis riigi idarannikul ja edelaossa jäävas Kunmingis. Deutsche Welle kohaselt purustasid vihased protestijad üleeile õhtul Hiina kagurannikul asuvas Guangzhous Covid-19 testimispunkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles