Valgevene opositsioonipoliitik Maria Kalesnikava viidi intensiivravisse (1)

Copy
Maria Kolesnikova
Maria Kolesnikova Foto: Vasily Fedosenko/Reuters/Scanpix

Valgevenes 11 aastaks vangi mõistetud opositsioonipoliitik Maria Kalesnikava viidi intensiivravisse, vahendas üks Valgevene opositsiooni liidritest Viktor Babarõka oma Telegrami kontol. 

Kalesnikava kannab karistust Homieli vanglas ja on viidud sama linna haiglasse. «Maria on Homieli haiglas intensiivravi osakonnas,» teatas opositsioonipoliitik Viktar Babarõka pressiteenistus.

Valgevene opositsiooniliider Svjatlana Tsihhanovskaja avaldas oma Twitteri kontol toimunu pärast muret, viidates, et Kalesnikava haiglasse viimise kohta puudub lähem info, kuid hiljuti paigutati ta karistuskambrisse.

Maria Kalesnikava kuulus koos Veronika Tsepkala ja Svjatlana Tsihhanovskajaga naiste kolmikusse, kes olid ühed diktaator Aljaksandr Lukšenka vastaste ajalooliste meeleavalduste käilakujud. 40-aastane Kalesnikava viibib ainukesena kolmest riigis, kus ta kannab 11-aastast vanglakaristust oma rolli tõttu massimeeleavaldustes.

Kalesnikava vangistati pärast seda, kui oli visalt võidelnud enda riigist väljasaatmise vastu. Valgevene julgeolekuteenistused (KGB) toimetasid ta Ukraina piirile, olles pannud talle eelnevalt koti pähe ja tõuganud väikebussi. Kalesnikava rebis seejärel väljasaatmise vältimiseks puruks oma passi, kuid pandi seepeale vangi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles