Meghan sai kuningapere liikmena tapmisähvardusi

Postimees
Copy
Prints Harry ja Meghan Markle.
Prints Harry ja Meghan Markle. Foto: MATT DUNHAM/AFP/Scanpix

Sussexi hertsoginna Meghan sai «jõledaid ja väga reaalseid» ähvardusi ajal, mil ta teenis ametlikult kuninglikus positsioonis, teatas ametist lahkuv Londoni politsei kõrge ametnik.

Prints Harry, kes kolis Meghaniga 2020. aastal Californiasse, ütles möödunud aastal, et ei tunne end Suurbritanniat külastades ohutult.

Londoni politsei asekomissar Neil Basu sõnul on täiesti arusaadav, kui Meghan tundis end pidevalt ohustatuna.

«Kui te oleks näinud asju, mida kirjutati ja kui need oleks teile saadetud, ja arvestades retoorikat, mida võis näha internetis, ja kui te teaksite, mida mina tean, siis tunneksite ka ise end pidevalt ohustatuna,» lausus Basu intervjuus Kanal 4-le.

Küsimusele, kas Meghanile oli saadetud ähvardusi paremäärmuslaste poolt, vastas Basu: «Loomulikult. Meie meeskonnad tegelesid nende uurimisega. Inimesed on nende ähvarduste eest kohtu ette jõudnud.»

Basu märkis, et on ka eelnevalt rääkinud avalikult paremäärmusliku terrorismi ohust, öeldes, et see on kõige kiiremini kasvav oht, millega tal tuli ametis olles kokku puutuda.

«Kui ma alustasin terroritõrjes 2015. aastal, oli see umbes kuus protsenti kogu tööst. Kui ma lahkusin 15-16 kuud tagasi, moodustas see üle 20 protsendi tööst,» sõnas ta.

Basu vastutas ka kuningapere kaitsmise eest.

2020. aastal taandusid Sussexi hertsog ja hertsoginna kuninglikest kohustustest, et kolida Ameerika Ühendriikidesse. Pärast Suurbritanniast lahkumist tunnistas Meghan Oprah'le antud intervjuus, et oli kuningaperes teenimise ajal suitsiidne.

Selle aasta suvel teatas kohus, et valgete ülemvõimu pooldaja Christopher Gibbons oli jutusaates nimetanud prints Harry ja Meghani poega «jõleduseks» ning ütles, et Harry tuleks «kohtu korraldusel riigireetmise eest tappa».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles