Türgi politsei vahistas sotsiaalmeedias jaburdanud soomlased

Copy
Türgi liirid.
Türgi liirid. Foto: Caro / Therese Aufschlager / Scanpix

Kaks Türgis viibivat Soome vahetusüliõpilast postitasid endast video kohalikku Türgi sularaha tükkideks ribastamas, teatas Ankara politsei täna. 

Soomlased postitasid videoklipi TikToki sotsiaalmeediakanalile ning Türgi politsei algatas õiguslikud meetmed ning vahistas mõlemad üliõpilased. 

Kinnipeetud Soome kodanikud on sündinud Somaalias ja viibivad Türgis Erasmuse üliõpilasvahetusprogrammi raames, vahendas Soome rahvusringhääling YLE Türgi politsei teadet. 

Soome uudisteagentuuri STT andmetel ei olnud Soome saatkond Ankaras kinnitanud, et Soome noorukid ikka veel vahi all viibivad. 

Türgi uudisteagentuur DHA jagas oma veebilehel TikToki videot, mille põhjal vahistamised läbi viidi. Videos olevad noormehed loobivad tükkideks rebitud liire (Türgi kohalik valuuta - toim). «Vaata, vaata, vaata! See ei ole raha,» ütles üks õpilastest inglise keeles.

Video on TikToki kasutaja kontolt kustutatud. Türgi politsei väidab, et video postitati 9. novembril. Kasutaja kontol on ka videod, kus ta soome keeles räägib. 

Kasutaja viimases, paar päeva tagasi postitatud TikTok-videos on näha teiste kasutajate, aga ka internetitrollide reaktsioone, milles kurdetakse raha ribastamise üle.

«Kes sa arvad, et sa oled? Sa võid meie raha ära rebida?! Kui keegi teine teeks sama, nimetaksite te neid rassistideks. Te peaksite olema hoolivamad,» ütles üks kommenteerija.

Türgi politsei jaoks ei ole ebatavaline, et inimesi sotsiaalmeedias tehtud postituste eest arreteeritakse ning selliste juhtumite puhul on teadaolevalt ette nähtud vanglakaristus. Vastavalt riigi uuele seadusele võib valeinfo levitamise eest süüdi mõistetud isikuid oodata kuni kolm aastat vangistust.

Täna pärastlõunal jäi siiski ebaselgeks, millised süüdistused paarile võivad esitati. Üliõpilasi ootab ilmselt Türgist väljasaatmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles