ÜLEVAADE ⟩ Viktor Orbáni valitsuse eurotoetused jäävad külmutatuks

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Euroopa Komisjoni volinikud Valdis Dombrovskis, Johannes Hahn ja Didier Reynders Ungari olukorda hindaval pressikonverentsil, 30. november 2022.
Euroopa Komisjoni volinikud Valdis Dombrovskis, Johannes Hahn ja Didier Reynders Ungari olukorda hindaval pressikonverentsil, 30. november 2022. Foto: Olivier Hoslet/Epa/Scanpix

Ungari peaministri Viktor Orbáni valitsus ei täitnud tingimusi, et Euroopa Liit saaks jätkata Ungarile külmutatud eurotoetuste maksmist, selgus eile Euroopa Komisjoni hinnangust.

Ungarilt oodatakse endiselt selgeid meetmeid kohtunike sõltumatuse tagamiseks ja samme, et parandada riigihangete korraldamist, vähendada ELi raha kasutamisel korruptsiooniriske ning muuta toetuste kasutamine läbipaistvamaks. Budapesti võetud tegevussuund on õige, aga eesmärke ei ole veel saavutatud, leidis Euroopa Komisjon.

«Oleme kindlad, et viime ellu ülejäänud nõuded ja suudame veenda komisjoni 2023. aastal, et rahastuse edasine külmutamine pole vajalik ja saame täieliku ligipääsu 2023. aastaks mõeldud rahastusele,» ütles Budapesti pealäbirääkija Tibor Navracsics uudisteagentuuri AFP vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles