Hiina vihjas protestide järel range koroonapoliitika lõdvendamisele

Copy
Inimesed seismas Pekingis koroonatesti järjekorras. Foto on illustratiivne.
Inimesed seismas Pekingis koroonatesti järjekorras. Foto on illustratiivne. Foto: Andy Wong / AP / Scanpix

Hiina asepeaminister andis eile mõista, et riik hakkab üleriigiliste meeleavalduste järel lõdvendama oma senist nulltolerantsipoliitikat koroonaviiruse suhtes.

Pahameel range koroonapoliitika ja sellega kaasnevate lukustusmeetmete üle on viinud meeleavaldusteni suurlinnades nagu Peking, Shanghai ja Guangzhou.

Ehkki võimud on asunud protestijaid maha suruma, on ka vihjatud, et senist viirusepoliitika hakatakse lõdvendama.

Asepeaminister Sun Chunlan ütles eile pöördumises riigi tervisekomisjonile, et omikrontüvi on nõrgenenud ja vaktsineerituse määr tõusnud, vahendas riiklik uudisteagentuur Xinhua.

Sun, keda peetakse Pekingi koroonapoliitika juhiks, lisas, et «uus olukord nõuab uusi ülesandeid».

Ta ei maininud sõnavõtus nulltolerantsipoliitikat koroonaviiruse suhtes, mis osutab, et majandust ja igapäevaelu tõsiselt häirinud meetmeid võidakse peagi leevendada.

Tööstuskeskus Guangzhou, kus teisipäeval leidsid aset kokkupõrked politsei ja meeleavaldajate vahel, teatas samal ajal, et tühistab osaliselt nädalaid kestnud lukustuse, ehkki viirus levib piirkonnas endiselt rekordkiirusel.

Piiranguid lõdvendati eile kõigis linna üheteistkümnes rajoonis, sealhulgas Haizhus, kus toimusid meeleavaldused.

Chongqingi linnavõimud teatasid, et lubavad koroonahaigete lähikontaktsetel teatud tingimustel jääda karantiini koju, samas kui varem nõuti jäämist karantiinikeskustesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles