Kiievi energiasüsteem on taastatud, kuid hädaseiskamised jätkuvad

Copy
Kahjustatud elektriliinide parandustööd Hersonis 30. novembril.
Kahjustatud elektriliinide parandustööd Hersonis 30. novembril. Foto: Anna Voitenko/Reuters/Scanpix

Ukraina pealinna energiasüsteemi olukord on stabiliseerumas, kuid erakorralised elektrikatkestused Kiievis veel kestavad, teatas neljapäeval linna sõjaväevalitsuse pressiteenistus.

«Kiievi elektrisüsteem on stabiliseerumas, kuid hädaseiskamised jätkuvad. Plaanitud stabiliseerimisgraafikute juurde naasmise kiirus sõltub Kiievi elanikest,» seisab teates. Selles märgitakse, et YASNO tegevjuhi Sergei Kovalenko sõnul olid kiievlased esmaspäeval elektrita üle 9 tunni, aga eile juba 7 tundi.

Teates lisatakse, et majad, mis on kriitiliste taristuobjektidega samas võrgus, viiakse võimalusel üle teisele liinile, mida saab välja lülitada. «Varem oli pealinnas selliseid maju 2000, nüüd on 745. Kui hoonet ei saa lülitada teisele liinile, lülitatakse see välja käsitsi. See ülesanne pannakse elamu haldajale,» täpsustas pressiteenistus.

Ametnikud kutsuvad kiievlasi üles tarbima elektrit teadlikult. «Ärge lülitage pärast hädakatkestust kodus kõiki elektriseadmeid korraga sisse. Hetkeline tippkoormus mõjub elektrisüsteemile halvasti. Kokkuhoidlik ja aus tarbimine vähendab katkestuste aega ja täisvõimsus taastatakse kiiremini,» võttis sõjaväevalitsus oma jutu kokku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles