Musk viskas Kanye Westi vägivalla õhutamise eest Twitterist välja

Copy
Räppar Kanye West.
Räppar Kanye West. Foto: RANDALL HILL/REUTERS/SCANPIX

USA miljardärist ettevõtja Elon Musk viskas täna Kanye Westi Twitterist välja, sest vastuoluline räppar postitas pildi ühtepõimunud haakristist ja Taaveti tähest.

«Selgituseks: see konto suleti vägivalla õhutamise, mitte mind paljastava pildi pärast,» ütles Musk vastuseks Westi säutsule.

West oli jaganud pilti palja ülakehaga Muskist, kellele vett peale valatakse, pildi all tekst: «Mäletagem seda kui minu viimast säutsu.»

End sõnavabaduse absolutistiks kuulutanud Musk on pärast sotsiaalmeedia organisatsioonis ohjade haaramist öelnud, et tema arvates tuleks Twitteris lasta avaldada igasugust seadusega lubatud sisu.

Ta on vallandanud ligi pooled Twitteri töötajaist, teiste hulgas paljud, kelle ülesandeks oli võidelda valeinfoga. Paljud on lahkunud firmast vabatahtlikult.

Twitter on ka alustanud umbes 62 000 konto taastamist. Platvormile on tagasi lubatud paljud varem eksitava informatsiooni levitamise tõttu blokeeritud isikud, nagu USA ekspresident Donald Trump.

Sel nädalal tuli avalikuks, et Twitter on lõpetanud reegli jõustamise, mis nägi ette eksitava informatsiooni levitamise keeldu Covid-19 ja selle vaktsiinide tõhususe kohta.

West on esinenud viimasel ajal rea antisemiitlike kommentaaridega. «Mulle meeldib Hitler,» on ta korduvalt teatanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles