Rootsist Türki loovutatud kurdi mees mõisteti mitmeks aastaks vangi

Copy
Trellid.
Trellid. Foto: Tairo Lutter

Türgist 2015. aastal Rootsi pagenud mees mõisteti pärast väljaandmist ligi seitsmeks aastaks vangi kuulumise eest Kurdistani Töölispartei (PKK) ridadesse, teatas laupäeval Türgi valitsusele lähedalseisev uudisteagentuur Demirören (DHA).

Rootsi migratsiooniminister Maria Malmer Stenergard kinnitas kurdi väljasaatmist, kuid ütles, et tegemist oli ametnike otsusega ning Rootsi valitsus ei ole sellega seotud.

«Küsimus on väljasaatmisjuhtumis, milles isiku asüülitaotlust ei rahuldatud,» ütles Stenergard SVT-le. «Valitsusel ei ole rolli asüülitaotluste menetlemises.»

Türgi, Euroopa Liit ja USA on kuulutanud PKK terroriorganisatsiooniks.

NATO liige Türgi on nõudnud Soomelt ja Rootsilt terroristideks peetavate isikute loovutamist tingimusena nende kahe riigi alliansiga liitumise heakskiitmisele.

Türgi meedia andmetel ei ole Rootsist Türki tagasi saadetud mees nende isikute nimekirjas, kelle loovutamist on Türgi soovinud.

Mehe advokaadi sõnul on tegemist poliitilise juhtumiga.

SVT andmetel elas mees Lääne-Rootsis ja tegutses toitlustuse valdkonnas. Türgi teatel oli ta osalenud PKK tegevuses Türgi kaguosas. Mees ise eitab kuulumist PKK-sse.

Türgi sõltumatu uudisteportaali Duvar teatel oli mees kodulinnas olnud bussijuht ning toetas aktiivselt Türgi suurima kurdimeelse partei HDP kohalikku haru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles