USA asevälisminister Victoria Nuland väisas Kiievit

Copy
USA asevälisminister Victoria Nuland mängimas Kiievis sõja tõttu kodudest lahkuma sunnitud lastega.
USA asevälisminister Victoria Nuland mängimas Kiievis sõja tõttu kodudest lahkuma sunnitud lastega. Foto: Roman Gritsyna / AP / Scanpix

USA asevälisminister poliitilistes küsimustes Victoria Nuland väisas eile Kiievit ning pidas kõnelusi Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi ja tema kantseleiülema Andri Jermakiga.

Teda saatis USA suursaadik Ukrainas Bridget A. Brink.

Zelenskõi rõhutas kohtumisel Nulandiga Ukraina ja USA partnerluse strateegilist rolli ja kahe riigi liitlassuhteid. Ta tänas Washingtoni toetuse eest.

Jermak tänas samuti Nulandi visiidi eest Ukrainasse.

«Kuigi Kiiev on praegu peaaegu valgustuseta, võite isiklikult näha reaalset olukorda ja veenduda, et ukrainlased jäävad mehiseks, ei lahku oma linnast, jätkavad võitlemist. Te olete sügavalt teadlik olukorrast Ukrainas. Kõik teavad, kui tugevalt te meie riiki toetate,» ütles ta.

«Praegu me näeme, kuidas paljud riigid näitavad väga tugevat positsiooni. Ukraina saab nii sõjalist kui ka poliitilist abi - riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide tasemel,» ütles Jermak Nulandile.

USA asevälisminister märkis omakorda, et ukrainlased võitlevad praegu mitte ainult oma vabaduse, vaid ka demokraatlike väärtuste eest.

Jermak ja Nuland käsitlesid kohtumisel ka Ukraina Musta mere viljaekspordiga seonduvaid küsimusi ning sanktsioonide surve suurendamise võimalusi Venemaa vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles