USA kaitseminister soovib säilitada sõjaväes vaktsineerimiskohustuse

Copy
USA kaitseminister Lloyd Austin.
USA kaitseminister Lloyd Austin. Foto: WILLY KURNIAWAN/REUTERS/Scanpix

USA kaitseminister Lloyd Austin ütles laupäeval, et soovib sõjaväelaste kaitsmiseks säilitada relvajõududes koroonaviiruse vastu vaktsineerimise kohustuse, kuigi mitmed vabariiklastest kubernerid ja seadusandjad tahavad selle tühistamist.

Sel nädalal saatis rohkem kui 20 vabariiklasest kuberneri president Joe Bidenile kirja, soovides, et tema administratsioon tühistaks vaktsineerimiskohustuse. Nad ütlesid, et see kahjustab USA rahvuskaardil uute liikmete värbamist. Need üksused aktiveeritakse kuberneride korraldusel reageerima loodusõnnetustele või rahutustele.

Kongress võib kaaluda järgmisel nädalal seadusandlust mandaadi lõpetamiseks, et saada piisavat toetust uuele kaitse-eelarvele, mille vastuvõtmine on juba kaks kuud hilinenud.

Austin ütles, et ta ei kommenteeri survet Kapitooliumilt.

«Me kaotasime viirusele miljon inimest,» ütles Austil laupäeval koos temaga reisinud ajakirjanikele. «Miljon inimest suri USA-s. Me kaotasime sadu sõjaväelasi. See kohustus on hoidnud inimesed tervena.»

«Mina olin see tegelane», kes andis korralduse nõuda sõjaväes vaktsineerimist, lisas Austin. «Ma toetan sõjaväelaste vaktsineerimise jätkamist.»

Eelmisel aastal andis Austin korralduse, et kõik sõjaväelased peavad laskma end koroonaviiruse vastu vaktsineerida või vastasel juhul seisma silmitsi sõjaväest välja arvamisega. Tuhanded sõjaväelased on sestpeale sõjaväest minema saadetud, kuna nad keeldusid vaktsineerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles