Rida pommiähvardusi põhjustasid üle kogu Horvaatia evakuatsioone

Copy
Zagrebi politsei. Foto on illustratiivne.
Zagrebi politsei. Foto on illustratiivne. Foto: Darko Bandic / AP / Scanpix

Rida anonüümseid pommiähvardusi sundis täna Horvaatias evakueerima mitu politseijaoskonda, ostukeskust ja kohut, muu hulgas riigi ülemkohtu, kus toimus kohtumine Ukraina delegatsiooniga.

Politsei teatel sai mitu politseijaoskonda lühikese aja jooksul infot «anonüümsete teadete kohta lõhkeseadeldiste väidetavast paigaldamisest» paljudesse kohtadesse kogu riigis.

Ajakirjanduse teatel ei ole ühtki lõhkeseadeldist seni leitud.

Horvaatia ülemkohtu president Radovan Dobronić ütles riigitelevisioonile HRT, et sai pommiohust infot ajal, kui ta kohtus Ukraina ülemkohtu delegatsiooniga ning lisas, et talle tundus, et ähvardus oli seotud kohtumisega.

«Praegu tundub see mulle sihilik,» ütles Dobronić. «Mu esimene mõte oli, et need on omavahel seotud. Info pommiohu kohta tuli 20 minutit pärast kohtumise algust.»

Anonüümsed ähvardused, mida on tehtud viimastel kuudel varemgi, tulid ajal, mil Horvaatia juhtkonnas käib debatt, kas ühineda lääne algatusega alustada Ukraina sõdurite väljaõpet. Horvaatia valitsus on valdavalt väljaõppe alustamise poolt, president Zoran Milanović aga vastu, öeldes, et see tähendaks Horvaatia otsest sekkumist sõtta.

Eelmisel nädalal said Ukraina saatkonnad ja konsulaadid kuues Euroopa riigis, teiste seas Horvaatias, pakke, milles olid loomade silmad. Pole teada, kes ja mis eesmärgil pakid saatis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles