AASIA VAADE ⟩ Hiina suutmatus mõelda pandeemia ohjeldamisele hakkab peletama investeeringuid

Javier Brandoli
, ajakirjanik
Copy
Inimesed seisavad Pekingi Chaoyangi piirkonnas Covid-19 testimispunkti juures järjekorras – Hiina on keskendunud ulatuslikule testimisele, selmet valmistada tervishoiusüsteemi ette haigete ravimiseks.
Inimesed seisavad Pekingi Chaoyangi piirkonnas Covid-19 testimispunkti juures järjekorras – Hiina on keskendunud ulatuslikule testimisele, selmet valmistada tervishoiusüsteemi ette haigete ravimiseks. Foto: WU HAO/EPA/SCANPIX

Aastaid on Pekingi mõjujõu väljendamiseks kasutatud fraasi «Kui Hiina aevastab, jääb maailm haigeks». Praegu pigem tuleks aga küsida, mis juhtub maailmas siis, kui Hiina ise haigeks jääb?

Maailma suurim laenuandja ja äripartner kogeb praegu sotsiaalset, tervishoiu- ja majanduslikku raputust. 2023. aasta pidanuks Hiinale märkima pandeemiajärgset avanemist, taastumist ja majandusnägeluste silumist Ameerika Ühendriikidega. Nüüd, kõigest mõni nädal enne 2022. aasta lõppu, on see väljavaade kahtluse all.

Pandeemia on selles kõiges võtmetegur. Esimesena koroonaviiruse käes kannatanud riik näib olevat ka viimane, kes õpib seda ohjeldama. Samal ajal läänemaailma fookuses olev Ukraina sõda teeb Pekingile palju vähem muret.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles