Lätlased tühistasid Vene telekanali Dožd ringhäälinguloa

Külli Kapper
, välisuudiste toimetaja
Copy
Telekanal Doždi logo, vaade kanali Moskva stuudiosse 20. augustil 2021.
Telekanal Doždi logo, vaade kanali Moskva stuudiosse 20. augustil 2021. Foto: Denis Kaminev/REUTERS/SCANPIX

Läti riiklik elektroonilise meedia nõukogu otsustas eile tühistada Vene sõltumatu telekanali Dožd ringhäälinguloa Lätis, põhjendades seda ohuga Läti julgeolekule ja avalikule korrale.

Läti meedianõukogu teatel tehti otsus viimasel ajal telekanali poolt toime pandud korduvate rikkumiste tõttu: suutmatus tagada tõlget läti keelde, Krimmi kujutamine Venemaa osana, üleskutsed toetada Vene relvajõude ja Vene armee nimetamine «meie armeeks», vahendas Läti uudisteagentuur LETA eile.

Doždi juhtkond kaotas kontrolli kanali heaks töötavate ajakirjanike tegevuse üle. «Rikkumiste arvu arvesse võttes on riiklik elektroonilise meedia nõukogu kindel, et Doždi juhtkond ei mõista rikkumiste olemust ega tõsidust ning seetõttu ei või nad Läti territooriumil tegutseda,» ütles meedianõukogu esimees Ivars Aboliņš ja lisas, et Läti seadusi peavad järgima ja austama kõik.

Oma ohuhinnangu kanali tegevusele on andnud ka Läti riiklik julgeolekuteenistus, mis on elektroonilise meedia nõukogu otsuse taga. Julgeolekuteenistus on korduvalt hoiatanud riskide eest anda Lätis tegutsemisõigus Venemaa n-ö sõltumatu meedia organisatsioonidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles