Ukraina asekaitseminister: sõjategevuse keskmeks on Donetski oblast

Copy
Ukraina sõjaväelased tulistavad Vene vägede positsioone Donetski oblastis Bahmuti lähedal 6. detsembril.
Ukraina sõjaväelased tulistavad Vene vägede positsioone Donetski oblastis Bahmuti lähedal 6. detsembril. Foto: LIBKOS / AP / Scanpix

Ukrainas on sõjategevuse keskmeks praegu Donetski oblast ja lahingud on väga rasked, ütles eile asekaitseminister Anna Maljar.

«Meil on täna lahingutegevuse keskmeks Donetski oblast, ja vaenlane on koondanud sinna suurema osa oma jõududest, tänase seisuga just sinna,» ütles ta teisipäeva õhtul.

«Miks? Ilmselt, pärast kaotusi, pärast seda, kui nad pidid lahkuma Hersonist, osast Hersoni oblastist, pärast seda, kui nad põgenesid häbiväärselt ja argpükslikult Harkivi oblastist - see demoraliseeris Vene vägesid.»

Maljari sõnul on Vene relvajõududel vaja praegu kiireid võite, et võitlusvaimu tõsta.

«Venelased mõtlevad ilmselt, et Donetski ja Luhanski oblast on nende jaoks väga lihtne ülesanne. Tegelikult seavad nad endale ülesande jõuda Donetski oblasti piiridele minu mäletamist mööda juba kuuendat korda, ja neil ei õnnestu seda teha,» lausus asekaitseminister.

Ta rõhutas, et käivad väga rasked lahingud ja nende hind on väga kõrge.

«Siin on väga tähtis see, kuidas me suhtume selle tulemustesse, mis leiab aset rindel. Tuleb mõista, et kui me vabastame ajutiselt okupeeritud ala, on see võit. Kui me seisame kindlalt ja ei lase vaenlast edasi, siis on ka see võit,» ütles Maljar.

Asekaitseminister rõhutas ka seda, et ilm teeb oma korrektiivid, kuid ei tasu rajada sõjaprognoose ilmale.

«Tõepoolest, ilm teeb muidugi oma korrektiivid. Sest ilmast sõltub, kui palju saab juhtida tehnikat, kui palju on võimalik kasutada teatud tehnikat,» ütles ta, lisades, et prognooside rajamine ilmale oleks vale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles