Leedu teatas telekanali Dožd edastamise peatamisest

Copy
Doždi logo nende kunagises Moskva toimetuses.
Doždi logo nende kunagises Moskva toimetuses. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Sõltumatu Vene telekanal Dožd ei ole enam kättesaadav ka Leedus pärast Leedu raadio- ja televisiooninõukogu tänast otsust selle ülekandeõigus peatada, teatas Leedu ringhääling.

Eile otsustas Läti Riiklik Elektroonilise Massimeedia Nõukogu (NEPLP) tühistada Vene sõltumatu telekanali Dožd ringhäälinguloa.

Läti süüdistas kanalit rikkumistes, nagu suutmatus tagada tõlget läti keelde, Krimmi kujutamine Venemaa osana, Vene relvajõudude nimetamine «meie armeeks» ja võimalikud toetusavaldused Vene vägedele.

Läti riiklik julgeolekuteenistus soovitas siseminister Kristaps Eklonsil kanda Doždi Gruusias baseeruv uudisteankur Aleksei Korosteljov Lätis soovimatute isikute nimekirja.

Julgeolekuteenistus analüüsis Korosteljovi pöördumist Doždi 1. detsembri saates «Siin ja praegu» ning jõudis järeldusele, et see sisaldas üleskutset anda ainelist abi ja toetust Vene relvajõududesse mobiliseeritud sõduritele.

Korosteljov rääkis saates korduvalt Vene sõdurite raskest olukorrast rindel ning puudulikust varustusest ja toidunappusest. Tema märkused osutavad, et Dožd on kogunud nende probleemide kohta teavet eesmärgiga aidata neid lahendada, ütles julgeolekuteenistus.

Telekanali selgitustest hoolimata on julgeolekuteenistus seisukohal, et üleskutsed toetada Vene okupatsioonivägesid Ukrainas on Läti infokeskkonnas lubamatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles