Time nimetas aasta inimeseks Volodõmõr Zelenskõi

Copy
Ajakirja Time kaanepilt, kus Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kuulutatakse 2022. aasta inimeseks.
Ajakirja Time kaanepilt, kus Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kuulutatakse 2022. aasta inimeseks. Foto: NEIL JAMIESON/TIME/AFP/Scanpix

Väljaanne Time andis maineka aasta inimese tiitli Ukraina president Volodõmõr Zelenskõile ja «Ukraina hingele».

Time andis täna aasta inimese tiitli president Zelenskõile ja «Ukraina hingele» vastupanu eest, mida riik on näidanud Venemaa agressioonile.

«Ükskõik, kas lahing Ukraina nimel on täitnud teid lootuse või hirmuga, siis Volodõmõr Zelenskõi on andnud maailmale laengu viisil, mida me ei ole näinud aastakümneid,» kirjutas Time'i peatoimetaja Edward Felsenthal.

Felsenthal nimetas Zelenskõi otsust jääda Kiievisse ja hoida oma riiki sõja ajal ühtsena «otsustavaks» ja ütles, et selle aasta otsus aasta inimese valimisel oli «kõige selgem, mida mäletame».

Alates Venemaa sissetungist 24. veebruaril on Zelenskõi pidanud igapäevaselt kõnesid, mida jälgivad mitte ainult ukrainlased, vaid ka kodanikud ja valitsused kogu maailmas.

Ta on ilmunud rindejoonele ja hiljuti tähistas ta Hersoni tänavatel Venemaa väljatõrjumist kriitilise tähtsusega linnast.

«Tema inforünnak muutis geopoliitilist süsteemi, käivitades tegevuste laine, mis levis üle kogu maailma,» kirjutas Felsenthal.

Zelenskõi jagab tiitlit «Ukraina hingega», mida Felsenthali sõnul on kehastanud «lugematud inimesed riigis ja väljaspool riiki», kes võitlesid kulisside taga, sealhulgas igapäevased inimesed, nagu kokad ja kirurgid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles