ÜLEVAADE ⟩ Aadliku juhitud riigipöördeplaan heidab varju Saksa relvajõududele (5)

Berit Nuka
, toimetaja
Copy
71-aastane riigipöördekatse plaanimises kahtlustatav Heinrich Prinz Reuß üleeile pärast Frankfurdis vahi alla võtmist politseibussis. 
71-aastane riigipöördekatse plaanimises kahtlustatav Heinrich Prinz Reuß üleeile pärast Frankfurdis vahi alla võtmist politseibussis. Foto: Boris Roessle/DPA/AFP/Scanpix

Saksa võimud hoiatavad eaka vürsti veetud riigipöördeplaani naeruvääristamise eest, sest äärmuslik Reichsbürgeri ehk Reichi kodanike liikumine värbab aktiivselt sõdureid ja politseinikke.

Silma torkab seegi, et üleeile kinni nabitud putšikavandajate seas on mitu Saksa sõjaväe eliitüksusega seotud isikut, teiste seas üks tegevteenistuja. Kinni võetud 25-liikmeline seltskond on kirju: aadliku ja sõjaväelaste kõrval osales vandenõus poliitiku taustaga kohtunik, kohalik poliitik ja ekspolitseinik, aga Der Spiegeli andmeil ka näiteks tuntud kokk, lennundusklubisse kuuluv piloot, autotöökoja omanik ja klassikalist muusikat esitav tenor, kes pidi riigipöörde järel saama kultuuriministriks.

Lisaks toetas üks jõukas arst rühma rahaliselt ja hoolitses n-ö vaimsete küsimuste eest, samas kui kaaslaste usaldusväärsuse kontrollimiseks oli kaasatud kaks selgeltnägijat.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles