Viktor But: Lääs tahab Venemaa hävitada (7)

Copy
Vene relvakaupmees Viktor But.
Vene relvakaupmees Viktor But. Foto: APICHART WEERAWONG/AP/Scanpix

USA korvpallitähe Brittney Grineri vastu vahetatud relvaärimees Viktor But väitis täna Vene meediale, et lääneriigid tahavad Venemaa hävitada ja tükeldada.

«Lääs arvab, et nad ei teinud meile lõppu peale 1990. aastal, kui Nõukogude Liit hakkas lagunema... Nad arvavad, et võivad meid jälle hävitada ja Venemaa tükkideks jagada,» ütles But riiklikule propagandakanalile RT, mida varem tunti Russia Todayna.

«Surmakaupmehe» hüüdnime saanud But vabanes eile Abu Dhabi lennujaamas toimunud vangidevahetusega WNBA staar Grineri vastu, kes oli pandud Venemaal vangi kanepiõli eest, mis leiti tema Moskva lennujaamas tema e-sigareti kapslitest.

Buti süüdistatakse maailma kõige verisemates konfliktides osalevate mässuliste relvadega varustamises.

But peeti kinni 2008. aasta märtsis Tai pealinnas Bangkokis süüdistatuna ebaseaduslikus relvakaubanduses, vandenõus USA kodanike tapmiseks ja terrorismi toetamises.

Pärast kahe aasta pikkust kohtuvaidlust andsid Tai võimud Buti 2010 välja USA-le, kus ta 2012. aastal 25 aastaks vangi mõisteti.

Kodumaale jõudnud, ütles ta usutluses, et ei kohanud kaasvangide hulgas russofoobiat, vaid enamik tundis Venemaa vastu sümpaatiat.

But andis intervjuu Vene riigiduuma liikmele Maria Butinale, kes viibis 15 kuud USA vanglas ebaseaduslikult välisagendiks kehastumise eest.

Buti isik sai ajendiks Hollywoodi filmile «Sõjajumal» («Lord of War»), kus teda kehastab Nicolas Cage.

Usutuses RT-le kritiseeris But filmi, öeldes, et USA filmitööstus on süüdi Washingtoni toetavas propagandas.

«Oleks nad minu juurde tulnud, ma oleks ehk osanud välja mõelda mõne huvitavama loo. Hollywood on minu arvates tänapäeval lihtsalt (Washingtoni) propagandaosakond,» kuulutas relvakaupmees.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles