Belgia politsei võttis kinni europarlamendi asepresidendi Eva Kaili (8)

Copy
Eva Kaili.
Eva Kaili. Foto: imago-images.de/scanpix

Belgia politsei võttis reede õhtul Brüsselis kinni Euroopa Parlamendi ühe asepresidentidest, Kreeka sotsialisti Eva Kaili, teatas juhtumiga kursis olev allikas AFP-le.

Kaili võeti kinni jalgpalli MM-finaalturniiri võõrustaja Katariga seotud korruptsiooniuurimise raames, ütles allikas. Varem reedel võeti kinni veel neli kahtlusalust.

Meedia teatel on kinnivõetud isikud Itaalia kodanikud või Itaalia päritolu. Üks kinnivõetutest olevat Eva Kaili abikaasa.

Korruptsioonijuurdluse tõttu visati Kaili Kreeka sotsialistlikust parteist Pasok välja, teatas erakond reede õhtul, märkides, et seda tehti parteijuhi Nikos Androulakise otsusega.

Politsei viis reedel Brüsselis läbi 16 haarangut ning arestis 600 000 eurot sularahas, samuti elektroonikaseadmeid, sealjuures mobiiltelefone.

Belgia föderaalprokuratuuri teatel olid reedel korraldatud läbiotsimised osa ulatuslikumast juurdlusest, mis puudutab organiseeritud kuritegevust, korruptsiooni ja rahapesu.

Uurijad on mitu kuud kahtlustanud, et üks Pärsia lahe riik üritab mõjutada Euroopa Parlamendi majanduslikke ja poliitilisi otsuseid ning annab märkimisväärseid kingitusi või kannab suuri summasid kolmandatele osapooltele, kellel on europarlamendis märkimisväärne ja/või strateegiline positsioon, teatas prokuratuur.

Juhtumiga kursis olev allikas kinnitas AFP-le ajaleheuudist, et uurimine keskendub Katari püüetele mõjutada altkäemaksu ja kingitustega parlamendi itaallastest saadikuid aastatel 2004-2019.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles