Saksa politsei: Dresdeni pantvangistaja on surnud

Copy
Saksa eriüksuslased reageerisid pantvangiolukorrale Dresdenis, Saksamaal. 10. detsember 2022.
Saksa eriüksuslased reageerisid pantvangiolukorrale Dresdenis, Saksamaal. 10. detsember 2022. Foto: MATTHIAS RIETSCHEL / REUTERS / SCANPIX

Ida-Saksamaa kaubanduskeskuses hoidis relvastatud mees täna inimesi pantvangis, politsei teatas ühest hukkunust. Mees keda kahtlustatakse oma ema tapmises ja kahe pantvangi võtmises on surnud.

«Kahtlusalune suri operatsiooni käigus," kirjutas Dresdeni politsei hiljem Twitteris. «40-aastane kahtlusalune sai surmavalt haavata, samas kui pantvangid vabastati.»

Dresdeni politsei ei vastanud vahetult palvele täpsustada, kas mees tapeti politsei poolt või läks vabasurma.

Saksamaa ajaleht Bild teatas täna, et ründaja on tapnud vähemalt ühe inimese ning politsei andmetel leiti Prohlis asuvast korterist 62-aastase naise surnukeha, kes oli 40-aastase kahtlusaluse ema.

Veidi pärast keskpäeva teatas politsei, et on kahtlusalusega ühendust saanud ja pantvangiolukord on lõppenud. Kaks pantvangi pääsesid vigastusteta.

Mitmed kohalikud meediaväljaanded teatasid, et relvastatud mees oli enne Altmarktgalerie kaubanduskeskusesse suundumist üritanud kõigepealt sisse murda Radio Dresdeni hoonesse. Mees tegi mitu lasku ja põgenes sündmuskohalt, seisis avalduses. 

Politsei teatas ka, et lähedal asuv Striezelmarkti jõuluturg on suletud ja palus kohalikel elanikel piirkonnast eemale hoida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles