Santorum näitas Ohio eelvalimistel oma konkurentsivõimet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidukas Rick Santorum.
Võidukas Rick Santorum. Foto: SCANPIX

USA vabariiklaste eelvalimised «superteisipäeval» niinimetatud Piiblivööndis ja Suurel tasandikul võitnud Rick Santorum pakub jätkuvalt konkurentsi favoriit Mitt Romneyle.

Santorum näitas teisipäeval taas, et ta suudab enda selja taha koguda sinikraed ja ülikonservatiivsed valijad ning jäi kõige ihaldusväärsemas Ohio osariigis Romneyst väga napilt maha.

Endine Pennsylvania osariigi senaator Santorum ja endine Massachusettsi osariigi kuberner Romney pürgivad vabariiklaste presidendikandidaadiks, kes peab 6. novembri valimistel pistma rinda demokraadist presidendi Barack Obamaga.

Santorum võitis teisipäeval Tennessees, Oklahomas ja Põhja-Dakotas, Romney seevastu Alaskal, Virginias, Vermontis, Massachusettsis, Idahos ja Ohios.

Enne teisipäevaseid valimisi ütles Santorum, et tegu on Taaveti ja Koljati heitlusega. Kulutuste osas vastas see tõele: Ohios kulutas Romney ja tema toetajad valimiskampaaniale neli korda rohkem kui Santorum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles