Kreeka külmutas europarlamendi asepresidendi Eva Kaili varad

Copy
Korruptsioonis süüdistatud Euroopa Parlamendi asepresident Eva Kaili kohtumas Katari tööministri Ali bin Samikh Al Marri käesoleva aasta 31. oktoobril.
Korruptsioonis süüdistatud Euroopa Parlamendi asepresident Eva Kaili kohtumas Katari tööministri Ali bin Samikh Al Marri käesoleva aasta 31. oktoobril. Foto: Katari tööministeeriumi Twitter/Reuters/Scanpix

Kreeka võimud külmutasid täna Euroopa Parlamendi asepresidendi Eva Kaili varad, Kailile on esitatud tema väidetava osaluse tõttu Katariga seotud pistiseskandaalis korruptsioonisüüdistus.

Meede, mis laieneb ka Kaili omastele, puudutab pangakontosid, seife, ettevõtteid ja muud finantsvara, ütles Kreeka rahapesuvastase võitluse ameti juht Haralambos Vourliotis. Ameti teatel on Kreeka pankasid ja riigiteenistusi otsusest teavitatud.

44-aastasele endisele saatejuhile Kailile esitati pühapäeval Brüsselis korruptsioonisüüdistus. Belgia politsei uurib väiteid, et jalgpalli MMi korraldajariigi Katari nimel tegutsenud isikud maksid Euroopa poliitikutele Brüsselis poliitilise debati mõjutamiseks hiigelpistiseid.

Kaili, kes on avaldanud avalikult toetust Katari hiljutistele tööreformidele, on üks neljast kahtlusalusest, kes on kinni peetud ja saanud süüdistuse pärast seda, Belgia uurijad leidsid tema kodust kotte sularahaga.

Tavapäraselt kaitseks Kailit kriminaaluurimise eest puutumatus, kuid erandiks on juhud, kui kahtlusalune tabatakse väidetava kuriteo toimepanemisel.

Europarlament võttis Kaililt asepresidendi kohused, eeskätt parlamendi presidendi Roberta Metsola esindamise Lähis-Idas, kuid ta on endiselt europarlamendi saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles