Riia autojuhid saavad tormi ajal ühistranspordis tasuta sõiduõiguse

Postimees
Copy
Buss Riias.
Buss Riias. Foto: GINTS IVUSKANS/AFP/Scanpix

Riia linnavalitsus otsustas täna ja homme Lätit räsiva lumetormi ajal anda ohutu liiklemise tagamiseks autojuhtidele õigus tasuta sõiduks linna ühistranspordis.

Tasuta «tuisusõiduks» on vaja omada ainult sõiduki registreerimistunnistust, juhiluba ei ole vaja ette näidata, vahendab Läti ringhääling.

Piletit saavad kasutada kõik täiskasvanud, kes omavad registreeritud sõiduautot. Auto registreerimistunnistuse küsimisega tahetakse teha kindlaks, et sõiduk ei viibi hetkel liikluses.

Riia linnavalitsuse transpordiosakonna direktor Jānis Vaivods selgitas, et vähem autosid tänavatel aitab vähendada ühistranspordi sõiduaega ja hoida liikumisgraafikud enam-vähem tavapärased.

«Tuisupiletite» edasine kasutamine sõltub ilmaprognooside andmetest.

Lätis püsib tiheda tuisu ja suure lumekoguse tõttu homseni oranži taseme hoiatus. Lätil on kasutusel kolm ohutaset: kollane, oranž ja punane.

Sadu laienes Läti idaosast täna hommikul läänepoolsetesse maakondadesse. Tuisu ajal võib nähtavus langeda kuni saja meetrini, teedel on oodata pinnatuisku.

Eriti halvad on teeolud kohalikel teedel, eriti A10-l Kūdra ja Tukumsi ning Strazde ja Usma vahel.

Raskete olude tõttu hoiatatakse, et katkestusi võib olla ühistranspordi töös ja lennuliikluses.

Riia lennujaama lennurada suleti hommikul kiire jää tekkimise tõttu. Kell 11 avati lennurada uuesti.

Lennujaam palub kõigil reisijatel, kellel on tänaseks kavandatud lendamine Riia lennujaamast või Riia lennujaama, jälgida lennuinfot veebilehel www.riga-airport.com või võtta ühendust lennufirmaga.

Läti riiklik postiteenistus aga hoiatas, et halbade teeolude tõttu võib täna esineda tõrkeid kohalekandes.

Mitme maapiirkonna postiljonid ei ole lume tõttu tööle jõudnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles