ANALÜÜS ⟩ Levtšenko: Lätis keelustatud Doždi meeskonna tegevuses paistis silma moskvalik kõrkus

Jan Levtšenko
, Ajakirjanik
Copy
Doždi peatoimetaja Tihhon Dzjadko andmas intervjuud Moskvas 2. septembril 2021. aastal.
Doždi peatoimetaja Tihhon Dzjadko andmas intervjuud Moskvas 2. septembril 2021. aastal. Foto: EVGENIA NOVOZHENINA/Reuters/Scanpix

Telekanalit Dožd tuleks kaitsta kui liitlast, aidates aeglaselt ja leplikult kohaneda. Telekanali meeskonna tegevuses paistis aga siiski silma moskvalik kõrkus ja valmisoleku puudumine uues kohas tähelepanelikult mängureegleid järgida. Mis tekitaski suures osas emotsionaalse ja ülepaisutatud reaktsiooni, kirjutab portaali Rus.Postimees ajakirjanik Jan Levtšenko.

Detsember algas inetu looga Balti riikide venekeelsel meediaväljal. 2022. aasta juulist alates Lätist saateid edastanud Venemaa telekanali Dožd saatejuht palus 1. detsembril saates «Siin ja praegu» saata televaatajatel fakte mobiliseeritud venemaalaste raske olukorra kohta Ukraina rindel ja ütles sõnasõnalt järgmist: «Me loodame, et paljusid sõjaväelasi oleme sealhulgas ka meie saanud aidata näiteks varustuse ja lihtsalt elementaarsete mugavustega rindel, sest need lood, mida on avaldanud ja rääkinud sugulased, tekitavad ausalt öeldes õudust.»

Kanali peatoimetaja Tihhon Dzjadko sõnul tekitab see saatejuht Korostelevi avaldus «vaatajas tunde, et telekanal Dožd tegeleb Vene Föderatsiooni armeele abi osutamisega», kuigi telekanal «ei ole tegelenud, ei tegele ega hakka tegelema Venemaa armee varustusega abistamisega» ja saatejuhi mainitud e-posti aadress loodi «isiklike tõendite kogumiseks Venemaa armee kuritegude kohta Ukrainas ning rikkumiste kohta kuritegeliku ja mõttetu mobilisatsiooni läbiviimisel Venemaal». Doždi peatoimetaja vabandas saatejuhi sõnade pärast ja teatas, et kanal otsustas temast loobuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles