Venemaal on varusid veel kuni viie ulatusliku raketirünnaku korraldamiseks Ukraina vastu

Copy
Zaporižžja oblastis asuva Kuprijanivka küla elanik Ljubov Onõštšenko eelmisel nädalal oma raketirünnakus purustatud kodu juures.
Zaporižžja oblastis asuva Kuprijanivka küla elanik Ljubov Onõštšenko eelmisel nädalal oma raketirünnakus purustatud kodu juures. Foto: Stringer/Reuters/Scanpix

Venemaal on veel varuks rakette kolme kuni viie ulatusliku rünnaku korraldamiseks Ukraina vastu ning seejuures kasutatakse ka rakette, mille Ukraina andis Kremlile 1990ndate keskel sõlmitud Budapesti memorandumi alusel, ütles The New York Timesile Ukraina kaitseministeeriumi luuredirektoraadi asejuht Vadõm Skibitskõi.

«Meie arvutuste kohaselt on neil rakette veel kolme kuni viie rünnakulaine jaoks,» ütles kindral Skibitskõi Kiievis The New York Timesile antud usutluses. «Seda juhul, kui ühes laines on 80–90 raketti.»

Kui Kremli moodsate täppisrakettide varud on otsakorral, siis Skibitskõi sõnul on Vene relvatehased sõja algusest saadik suutnud ehitada 250 tiibraketti Kh-101 ja umbes 120 merelt välja tulistatavat Kalibr tüüpi tiibraketti – keskmiselt suudab Venemaa seega toota umbes 40 raketti kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles